Nyereményjátékok és ingyenes termékminták

 

 

Egyéni keresés

Csau csau


A fajta története, kialakulása
Aki csau- csau vásárlásra adja a fejét, elmondhatja magáról, hogy a világ egyik legősibb ha nem a legősibb kutyafajtáját vásárolja meg. Amikor angol tengerészek a XVIII. században hazavitték, megkezdődött a fajta eredete feletti találgatás. Az kétségtelen, hogy egy agyagszobrocska a Han dinasztia idejéből, kb. i.e. 150-ből már megjeleníti e kutyát. Tehát a fajta vagy helyesebben a csau-típus már több mint 2000 éve létezik, sőt sok szerző szerint még ennél is korábbra nyúlnak vissza a csau gyökerei.
Ezek a szálak valószínűleg Ázsia északi részére vezetnek vissza, honnan mongolok vitték magukkal Kínába harci kutya ként. Kínában terjedt el igazán és vált közkedvelt vadászkutyává és ínyencfalattá (a húsa egyébként több ázsiai országban még ma is csemegének számít).


Viselkedés és jellem
Tulajdon képpen rendkívül ellentmondásos sokak szerint igazi kutya tulajdonságokkal nem is rendelkezik. Aki azért szeretne kutyát, hogy legyen egy mindig bolondos jókedvű társa, aki ha a gazdi hazajön képes órákig körülötte ugrálni ne ilyen fajtát válasszon.A csau-csau igazi egyéniség. Bár gazdájához a maga módján ragaszkodik, azt ne várjuk el tőle, hogy ezt mindig ki is mutassa.
A gyöngédséget, cirógatást nem különösebben igényli. A szabadságot egyenesen elvárja. Csendes, zárkózott és sokszor közönyös kutya, gazdájának igazi próbatétel. Aki agility versenyen szeretné indítani leendő kutyáját inkább ne ezt a fajtát válassza. Makacsságát és önfejűségét félreértelmezve sokan butának degradálják le a fajtát, hogy joggal e azt mindenki döntse el maga…


Általános leírása:
Színe: vörös, fekete, kék, sárga, krémszínű, fehér. Szőrzete dús és egyenes a végtagok hátsó oldalán rendszerint világosabb árnyalatú.
Marmagasság: 48-56 cm (kan), 46-51 cm (szuka)
Súlya: 20-27 kg.


Category: 0 megjegyzés

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése